Tips

Tips

Veel klanten vragen mij hoe zij hun haar het beste kunnen verzorgen. Vandaar dat ik voor u een aantal tips op een rijtje heb gezet. Ook heb ik een aantal tips voor het harsen voor u op een rijtje gezet!

 

Mijn tips voor je haar!

1. Was je haar 2 keer per week

2. Was je haar twee keer per wasbeurt. De eerste keer reinig je je haar, de tweede keer verzorg je je haar. (De reden waarom de eerste keer niet schuimt, is dat het haar nog niet schoon is)

3. Gebruik Wunderbar! (Dit vind ik persoonlijk de beste shampoo, ook voor extensions)

Zonder chloride, sulfaat of parabenen

4. Je hebt voldoende aan de hoeveelheid shampoo of conditioner, ter grootte van een 2 euro munt!

5. Maak je handdoek droog en doe er conditioner in!

6. Spoel je haar grondig uit

7. Maak je handdoek droog en doe er een beetje argan olie in (dit is tegen pluis en klitten, en zorgt voor een mooie glans) en beschermt tegen warmte bronnen

8. Gebruik volume spray, sea spray of mouse voor extra volume

9. Gebruik producten voor minder pluis en mooiere krullen).

10. Droog je haar goed, hierdoor word je haar mooier en gaat het minder pluizen. (Dit komt omdat de haarschubben sluiten)

11. Gebruik olie voor in je haar voor bescherming voor de stijltang of krultang.
Zet hem nooit hoger dan 180 graden

12.  Gebruik je haarlak? Gebruik hiervan niet te veel: hierdoor word je haar vochtig , hard en zwaar.

13. Gebruik 1 x in de 7-10 dagen een lekker masker van wunderbar, een masker trekt in het merg van het haar en zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten. (Gebruik wel altijd een conditioneer na een masker).

Lees hieronder verder voor tips voor het harsen!

 

Tips voor het harsen

1. Schrub je huid thuis voor het harsen, de kleine haartjes gaan dan rechtop staan en kunnen hierdoor ook mee getrokken worden met de hars

2. De haartjes minimaal 0,5 cm – 1 cm je haar groeit 1 cm per maand. (anders heeft de hars geen grip om te plakken aan de haartjes)

3. Na het harsen krijg je zachte haren terug , met scheren krijg je harde stoppels. (De haartjes worden nooit donkerder, dat lijkt zo omdat de haartjes nog geen zonlicht hebben gehad)

4. Na het harsen mag je 24 uur niet in de zon of sauna of make up op

5. Als je huid heel gevoelig is, kom dan gerust een keer langs, dan kijken we samen of je tegen het harsen kan.  Soms kan je rode bultjes krijgen bij de eerste paar keer, dit komt doordat je huid het harsen niet gewend is. Ook kan het zijn dat je een allergie voor het harsen hebt,  sudocreme of aloe vera gel of talk poeder verzacht dit.

6. Heb je aanleg bij ingegroeide haartjes? Schrub je huid om ingroeide haartjes te verkomen na het waxen 1 keer per week!

7. De eerste keer gaan je haartjes nooit 100% weg, dat komt doordat je haren hard zijn door het scheren. Hierdoor breken de haren af,  na 3 weken is het weer aangegroeid. Ik raad je aan om het dan weer te harsen om de haartjes die afgebroken zijn ook mee te nemen!

8. Daarna elke 21 dagen harsen voor een goed resultaat, scheer tussen door niet!

9. Je haarzakjes worden steeds dunner, hierdoor krijg je steeds minder haren. Naar 5 jaar harsen ben je haarloos!

10. Het harsen zal steeds minder pijn doen, dit komt doordat je haarzakjes dunner worden waardoor deze er makkelijker uit gaan.

 

Tips voor extensions

Het haar kan je verven, stijlen, krullen en föhnen.(verf je het thuis vervalt je garantie) Het haar is van goede kwaliteit en is grondig getest voordat wij het aan de klanten aanbieden! Hieronder staan wat tips over hoe je de extensions verzorgt en netjes houdt. De garantie van 30 dagen vervalt als je de tips niet nastreeft of wanneer je zelf de extenions verft of je eigen producten gebruikt!
Mensen met Nikkel allergie kunnen onze hairextensions en hairwave helaas niet dragen door de nikkel die in de microringetjes zit.
Je kan 5 plukjes proberen voor 5 euro en kijken of je er allergies voor bent.
Heb je een allergie ervoor dan heb je helaas geen garantie erop!
Als het goed geplaatst word en goed verwijderd word is het absoluut niet schadelijk voor je eigen haar! By Roxsanne adviseert altijd hoeveel er minimaal nodig is wil je na het thuis wassen meer plukjes of een baan erbij is dat uiteraard voor je eigen portemonnee.

Micro-rings 

Deze micro  worden vastgemaakt aan een pluk van het eigen haar.
Bij de haarwave worden er ringetjes geplaatst en de hairwave daarop vastgenaaid.
Gemiddeld om de 6-8  weken moeten de extensions of hairwave opnieuw worden geplaatst.
Je kan het hergebruiken indien je het goed verzorgd. 

Verzorging tips:

– Was gemiddeld 2 keer per week je haar.

– Maak je haar nat en was het met shampoo 2 maal.

– De eerste keer reinig je het haar en de 2e keer verzorg je het haar. (spoel je haar goed uit)

– Maak je haar handdoek droog & doe er conditioneer in laat het 5 minuutjes intrekken spoel het goed uit.

– Gebruik 1 of 2 keer per week een masker ,masker voeg het haar van binnen uit (merg) en laat het minimaal 5 minuten intrekken ,spoel het masker goed uit en gebruik daarna de conditioneer en spoel het uit.

– Je moet na het masker conditioneer gebruiken ibv het masker in het merg gaat en het de schubben van je haar niet afsluit en conditioneer sluit je haar schubben af (doe het masker of de conditioneer nooit bij de ringentjes. Dit i.v.m. het uitglijden van het ringentje, daar krijg je dan ook geen garantie op )

 

Verzorging tip 1:

Ontwar je haar helemaal vanaf de hoofdhuid tot de punten met een hair-extension borstel voordat je je haar gaat wassen, en was je haar van boven naar beneden om extreme klitten te voorkomen na het wassen.

Verzorging tip 2:

Was je haar 2 per week, met goeie shampoo
Niet te ruw wassen rustig & goed reinigen.
In de puntjes conditioneer niet bij de microrings anders glijden de extension eruit. Heb je dat toch gedaan, en zakt het sneller uit ZIT ER GEEN GARANTIE OP!

Verzorging tip 3:

Droog je hair extensions altijd na het wassen met een föhn voor een optimaal resultaat.

Het mooiste is om na het drogen je haar te stijlen of te krullen.
Zet het nooit hoger dan 160-180 graden.
Het top laagje, beschadig je anders!

Voor het drogen en na het drogen doe er een beetje argan olie in ( voor klitten glans en bescherming )

Verzorging tip 4:

Ga niet met nat, los haar slapen. Hierdoor krijg je veel klitten. (doe het in een vlecht)
Of op een satijnen kussen om beschadig te voorkomen.

Verzorging tip 5:

Per dag verliezen we ongeveer 100 haren, deze haren blijven in het bondje zitten. Hierom is het erg belangrijk om met de extension borstel vanaf de hoofdhuid tot in de lengte te borstelen. Wanneer je dit niet doet gaan de losse haren die in het bondje zitten klitten.

Verzorging tip 6:

Voel zo nu en dan of de microrings niet in elkaar draaien, dit geld voor de extensions. Als dat wel het geval is kun je ze het beste weer uit elkaar draaien om grote klitten te voorkomen. Goed borstelen dus, ook bij haarwave goed borstelen!

Verzorging tip 7:

Ga niet met je haar zwemmen , als het niet anders kan doe het dan in een staart met conditoneer erin , geen knot of vlecht maken met zwemmen.
(Vooral zwemmen in de zeewater kan schadelijk zijn voor de extensions in combinatie met de zon erop word je haar heel droog van)

Verzorging tip 8:

Verzorg je haar goed met 1 x per week een maskertje & elke dag een verzorgende olie erin.

Verzorging tip 9:

Vooral in de lente kan het wel eens voorkomen dat je meer haar verliest dan gewoonlijk. In dat geval kan het helpen om extra goed op je voeding te letten. Ga voor voedingsmiddelen die ijzer bevatten zoals peulvruchten, rood vlees (met mate), spinazie en kalkoen. Verlies je ongewoon veel haar, raadpleeg dan een dermatoloog.

Vitamine B slikken helft tegen haaruitval!

Verzorging tip 10:

Ga je naar de sauna? Draag je haar vast in een staart met conditioneer geen vlecht en droog je haar aan het einde van de dag.

Verzorging tip 11:

Breng bij gebruik van de föhn, stijltang, krultang of krulborstel een beschermden olie aan, mijn favoriet is argan olie & na het wassen op handdoek droog haar.

Verzorging tip 12:

Ontwar je haar met een speciale hair extension borstel die zijn bij mijn te koop voor 12,50,-
Vanaf de hoofdhuid tot in de punten gemiddeld 3 x per dag.